Home » Nieuws » Medewerkers Kenniscampus Ede fietsen e-bike bijeen voor Groot Klimmendaal

Medewerkers Kenniscampus Ede fietsen e-bike bijeen voor Groot Klimmendaal

70 medewerkers van organisaties op de Kenniscampus in Ede hebben een e-bike bijeen gefietst voor het Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal. Hiervoor moesten zij samen minimaal 1.000 fietsritten maken in 6 weken.

 

Deze actie is onderdeel van de campagne ‘Fietsen naar je werk; dat maakt jou en je medemens sterk!’ van de Bereikbare Vallei en de gemeente Ede. De Edese wethouder Leon Meijer heeft op woensdag 11 november de e-fiets uitgereikt aan fysiotherapeut Jan Klok van RMC Groot Klimmendaal. 

 

Het doel van de campagne was om de medewerkers op de Kenniscampus zes weken lang zoveel mogelijk fietsritten te laten maken. En dat is ruimschoots gelukt: de 70 deelnemers maakten 50% meer fietsritten dan de doelstelling. Het fietsgebruik steeg tijdens de actie met 15%. Deelnemers konden meedingen naar sportieve prijzen.

 

Op de Kenniscampus Ede werken ROC A12, CHE, ’t Streek, Groenhorst (Aeres) en PTC+ samen met de gemeente Ede aan een kenniscampus waar het fijn werken en leren is. Hierbij past aandacht voor een gezonde en duurzame leefstijl: ‘the healthy way of living’.

 

Daarom stimuleren de partners het fietsgebruik onder medewerkers van ROC A12, CHE en ’t Streek. Maar liefst 200 medewerkers wonen binnen een straal van 15 kilometer van de campus en komen met de auto naar het werk. Dit zorgt voor drukte op de parkeerterreinen, terwijl fietsen een gezond alternatief is.

 

Deze campagne is mogelijk gemaakt door de gemeente Ede in samenwerking met De Bereikbare Vallei. De Bereikbare Vallei is een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de gemeenten in de regio FoodValley en stimuleert slim werken, slim reizen en duurzame mobiliteit. Het doel dat we met z’n allen op een slimme manier willen bereiken: een duurzaam bereikbare regio.


email


Reactie:
Naam:
E-mailadres:
Neem code over:
ververs codeaanmelden nieuwsbrief aanmelden nieuwsbrief