Home » Nieuws » Woonstichting Patrimonium, Veenendaal: MVO en lagere kosten door e-scooters

Woonstichting Patrimonium, Veenendaal: MVO en lagere kosten door e-scooters

 

Wijkopzichters van Patrimonium bezoeken dagelijks huurders, verspreid over Veenendaal. Patrimonium heeft meegedaan aan de probeerweken met de elektrische scooter (e-scooter) en elektrische fiets (e-fiets) van De Bereikbare Vallei.


Wijkopzichters waren zo enthousiast over de flexibiliteit en het gemak van deze scooter (in vergelijking met de auto’s die ze nu gebruiken), dat Patrimonium heeft besloten deze groep een e-scooter ter beschikking te stellen. Bovendien is de e-scooter goedkoper in het gebruik en veel schoner. Hiermee maakt de organisatie werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen en bespaart fors op de kosten van dienstreizen.

 

Forensen waarderen probeerweken met e-fiets en e-scooter

Werknemers konden tussen april 2011 en september 2012 gratis een e-fiets of een e-scooter proberen in het woon-werkverkeer. Meer dan 300 personen van 50 verschillende werkgevers hebben hiervan gebruik gemaakt. Van hen reisde normaliter de helft met de auto naar het werk. Uit een evaluatie van de probeerweken van De Bereikbare Vallei, blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over het gebruik van de elektrische fiets:

 

 

De Bereikbare Vallei houdt niet bij welke deelnemers daadwerkelijk een e-fiets aan gaan schaffen. Twente Mobiel geeft forensen een korting op de aanschaf van een e-fiets. Van de kopers van de totaal 240 e-fietsen (!), bleek bijna twee derde (65%) voorheen met de auto naar het werk reisden. Dit toont aan dat de e-fiets aan een onstuitbare opmars bezig is in het woon-werkverkeer.




Reactie:
Naam:
E-mailadres:
Neem code over:
ververs code