Home » Slim reizen » Schoon en voordelig rijden

Schoon en voordelig rijden

FoodValley rijdt groen

 

Voor ondernemers ligt er een grote kans om over te stappen op schone brandstoffen. Groen gas of elektriciteit zijn op dit moment niet alleen de schoonste brandstoffen, maar ook de goedkoopste. De prijzen voor de benzine en diesel blijven onverminderd hoog. De overstap naar schone brandstoffen is dus interessant. En hoe groter het wagenpark, hoe voordeliger het is om over te stappen! Met ‘FoodValley rijdt groen’ wil de Regio FoodValley het rijden op groen gas en elektriciteit stimuleren.

 

Groen rijden is voordelig
Wat kost het momenteel om 1000 kilometer af te leggen? Wist u dat u bij 12.000 km per jaar al goedkoper rijdt met groen gas dan met een traditionele brandstof?

wat_kost_het

(Brandstofprijzen per 11/09/2013 Benzine: €1.84/liter, Diesel: €1.50/liter, Groengas: €1.05/kg)


Groen rijden is schoon
Om de CO2-uitstoot in het verkeer terug te brengen, wordt steeds vaker gebruikgemaakt van alternatieve brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan aardgas/groengas, biodiesel, bio-ethanol, waterstof of elektrische aandrijving aan de hand van groene stroom. Al deze schone brandstoffen zorgen ervoor dat de uitstoot van uitlaatgassen vermindert en de luchtkwaliteit verbetert. Naast het overstappen op een andere brandstof, zijn er meer voordelen te behalen via de rijstijl en het onderhoud.

 

Is overstappen voor u interessant?

Welke voertuigen zijn beschikbaar, waar kan ik tanken, wat kost dat, wat moet ik er voor doen? Dit zijn vragen waar ondernemers en automobilisten graag antwoord op willen.

De meeste automerken bieden inmiddels bewezen kwaliteit en doorontwikkelde techniek voor groen rijden. Waar je vroeger je auto moest laten ombouwen om op alternatieve transportbrandstoffen te kunnen rijden, worden auto's nu af-fabriek geleverd. De website www.fuelswitch.nl biedt een goed overzicht van de beschikbare modellen, zowel auto’s als twee- en driewielers. Ook vindt u op deze website een overzicht van subsidieregelingen.

Middels een wagenparkscan wordt duidelijk of het voor een ondernemer rendabel is om over te stappen op een andere brandstof. Wist u dat u bij 12.000 km per jaar al goedkoper rijdt met aardgas dan met een traditionele brandstof? Uitgangspunt bij een wagenparkscan zijn het huidige aantal en soort wagens, maar ook het soort brandstof, het brandstofverbruik, tankgedrag, het jaarkilometrage, de operationele inzet, het jaar van aanschaf en het vervangingsjaar.

Wilt u zich als ondernemer vrijblijvend laten informeren over de mogelijkheden van een duurzamer en schoner wagenpark? Maak dan gebruik van onze mobiliteitsmakelaar Ruben van den Hamsvoort. Hij kijkt samen met u naar de voor- en nadelen, de eventuele subsidiemogelijkheden – alles toegespitst op uw eigen onderneming en wagenpark. En helpt u graag op weg met uw keuze voor groen rijden!

 

Beschikbaarheid van alternatieve brandstoffen
In Nederland verschijnen steeds meer vulpunten en laadpalen waar men terecht kan voor alternatieve brandstoffen. Ook de Regio FoodValley werkt mee aan deze positieve ontwikkeling. Binnen deze regio werken overheid en ondernemers intensief samen om rijden op alternatieve brandstoffen toegankelijk te maken. Onlangs werd in Veenendaal bijvoorbeeld een nieuw vulpunt voor aardgas geopend. Dergelijke vulpunten doorbreken het zogenaamde kip-ei-probleem. Want zonder locaties om te vullen of op te laden stappen ondernemers niet over op alternatieve transportbrandstoffen.

 

Tanklocaties in de regio:

 

Orangegas Nudepark (bij rotonde)
Adres: Nudepark 177
Postcode: 6702 DZ Wageningen
Beschikbare brandstoffen: Groengas

 

Tankstation: Tango Veenendaal
Adres: Arsenaal 1
Postcode: 3905 NN Veenendaal
Beschikbare brandstoffen: Aardgas

 

Tankstation: Argos Barneveld
Adres: Scherpenzeelse weg 56
Postcode: 3772 MD Barneveld
Beschikbare brandstoffen: Aardgas

 

Daarnaast zijn er direct buiten de regio tanklocaties in bijvoorbeeld Amersfoort, Harderwijk, Hulshorst, Tiel, Apeldoorn en Arnhem. Een actueel overzicht van tanklocaties vindt u op www.fuelswitch.nl. Kijk voor een overzicht van laadpalen voor elektrische auto’s op www.oplaadpalen.nl.