Home » Over ons » Programma

Slim reizen en slim werken. Dat is slimme afspraken maken

In 2009 kwamen in de Valleiregio twee regionale convenanten op het gebied van mobiliteitsmanagement (slim werken en slim reizen) tot stand. Voor de Noordelijke Vallei was dit het convenant van het programma Verder via Veluwe. Voor de Zuidelijke Vallei dat van het programma De Bereikbare Vallei. Vanaf begin 2012 zijn de programma's en convenanten gefuseerd onder de vlag van De Bereikbare Vallei. Met De Bereikbare Vallei willen we werkgevers en werknemers enthousiast maken voor de doelstelling van het convenant. De loopperiode van het convenant is inmiddels voorbij (was eind 2012), maar het programma De Bereikbare Vallei gaat door.

Doelstelling van het programma

Ons doel is dat werknemers in de regio slim kunnen werken en reizen. Dat betekent dat zij ervoor kunnen kiezen 1 of meer dagen per week niet naar het werk te reizen. Of, als ze wel naar het werk moeten, niet met de auto reizen en als het wel met de auto moet, dan bij voorkeur buiten de spits. Hierbij streven we ook naar het verhogen van het fietsgebruik en het verlagen van de CO2-uitstoot in de regio.

 

Bedrijven uit de regio, de zogenaamde koplopers, en de initiatiefnemers werken samen aan de doelstelling van het programma. Ze hebben vervolgens allerlei innovatieve plannen en activiteiten ontwikkeld om de doelen van dit convenant te bereiken. Deze partners werken hier actief aan mee.

Slim idee: doe mee!
Met deelname aan het programma spreken partners zich uit om actief mee te werken aan slim reizen en werken. En dat gebeurt steeds vaker. Want bereikbaarheid, gezondheid en economische voordelen zijn factoren die een duidelijk wisselwerking met elkaar hebben. Een slim idee dus om u bij dit initiatief van De Bereikbare Vallei aan te sluiten!

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de inhoud van de convenant, de mogelijkheden voor uw organisatie of de projecten? Neem even contact op met mobiliteitsmakelaar Ruben van den Hamsvoort via mobiliteitsmakelaar@debereikbarevallei.nl. Hij heeft het convenant voor u klaar en gaat met plezier vrijblijvend met u om tafel, om slimme oplossingen voor u te bereiken!